Korte recensie: Met witte bussen naar de vrijheid – Arie Wolfert

Met witte bussen naar de vrijheidIn een mooi pakket van Uitgeverij Aspekt zat ook het boek Met witte bussen naar de vrijheid van Arie Wolfert. Op 4 mei las ik dit boek en stond ik stil bij Dodenherdenking. In deze Korte recensie vertel ik je meer over dit boek.

Het verhaal

“Met witte bussen naar de vrijheid” gaat over een van de grootste reddingsacties tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op initiatief van Noorwegen en Denemarken werd een reddingsplan bedacht: ‘Het witte bussen-plan’. Met als doel om, voor de ineenstorting van het Derde Rijk, de Noorse en Deense gevangenen uit de Duitse kampen, gevangenissen en tuchthuizen te halen. In het voorjaar van 1945 werd dit plan door het Zweedse Rode kruis onder leiding van Folke Bernadotte uitgevoerd.15.000 gevangenen in wit geschilderde bussen werden naar Zweden gebracht. Ongeveer 800 Nederlandse gevangenen zijn ook gered door dit plan. Arie Wolfert bespreekt in dit boek een vrijwel onbekend stukje geschiedenis.

Mijn mening

In Korte recensie geef ik mijn mening in de vorm van een opsomming. In één oogopslag weet je of een boek iets voor je is en wat ik ervan vond! Hier vind je meer informatie over dit concept.

  • Dit onderwerp is vrijwel onbekend. En het boek is zeker interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog of in geschiedenis.
  • Het is een interessant onderwerp.
  • Er is veel research gedaan en dat merk je in het boek. Er staat ontzettend veel informatie in.
  • De schrijfstijl is fijn.
  • Sommige stukjes zijn aangrijpend en zorgden voor kippenvel.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Aspekt voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge

Ontdek meer van Veronique's Boekenhoekje

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder