Recensie: De gezellige dikzak – Wouter Cornet

De gezellige dikzak
De cover is van Uitgeverij Elmar

Van Uitgeverij Elmar kreeg ik het boek De gezellige dikzak van Wouter Cornet. Een onderwerp dat na de feestdagen helemaal actueel is. In mijn recensie vertel ik je meer over dit persoonlijke verhaal van Wouter. Lees je mee?

Het verhaal van De gezellige dikzak

Dit staat op de achterkant van ‘De gezellige dikzak’:

Er is een obesitas epidemie gaande. 1 op de 7 Nederlanders heeft het inmiddels te pakken. Alles groeit: onze porties, onze magen, maar ook de economische belangen. De mensheid pompt zichzelf op. Is de uitdijende massa ooit nog te stoppen? Ik ben, op het moment van schrijven, zelf onderdeel van de kolkende vetmassa. Ik lijd aan obesitas. De bijbehorende lijst met gezondheidsrisico’s is vele malen langer dan de menukaart van een gemiddelde fastfood zaak. Ik schrok mezelf rot toen ik het doorlas en werd wakker. Ik begon als een gek af te vallen en ging op onderzoek uit: hoe is het mogelijk dat ik zo dik kon worden? Hoe meer ik slonk en gezonder ik werd hoe beter ik in zag wat er allemaal mis gaat binnen onze dichtslibbende maatschappij. In dit boek signaleer ik de knelpunten, draag ik oplossingen aan, doe ik onderzoek en presenteer ik ludieke acties om mensen bewust te maken van de valkuilen. Maar bovenal neem ik de lezer mee op mijn avontuurlijke afslank safari waarin ik 33 kilo lichter werd. Dunner worden is leuker dan ik dacht. En makkelijker. Dit boek is een dikke vette middelvinger naar obesitas.

Mijn mening

De cover is eenvoudig, maar toch doeltreffend. Het geeft de strijd van Wouter Cornet heel goed weer. De titel, ‘De gezellige dikzak’, klinkt grappig en trekt je aandacht. De ondertitel, waarom ik zo dik was en hoe ik dun werd, trok mijn aandacht en maakte me nieuwsgierig naar het verhaal.

Wouter Cornet schrijft heerlijk ongenuanceerd. Soms is het een tikkeltje grof, maar het past wel bij de boodschap van het verhaal. De boodschap is helder.

Wouter is in ‘De gezellige dikzak’ heel eerlijk over zichzelf en hij ziet heel goed zijn knelpunten (sorry slechte woordkeuze). Hij stelt zich heel kwetsbaar op. Het is knap om je zo op te durven stellen.

Dit verhaal gaat niet alleen over het afvalproces. Het gaat ook over de psychologie achter het afvallen en de redenen waarom hij zo dik is geworden. Het is niet gewoon een eetdagboek en iemand die vertelt over het afvalproces. Je leest over emoties en de redenen achter zijn gewicht. Dit geeft het verhaal meer diepgang.

De gezellige dikzak is meer dan een boek over afvallen en diëten. Het is eerlijk en kwetsbaar.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Elmar voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge

Ontdek meer van Veronique's Boekenhoekje

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder